Strafrecht

Civiel recht

Bestuursrecht

Fiscaal recht

Opiumwet en Coffeeshops

Op het gebied van Opiumwet en coffeeshops behoeft ons kantoor geen introductie. André Beckers treedt als advocaat landelijk op voor diverse coffeeshops. Volstaan wordt met een verwijzing naar de publicaties van André.

Coffeeshops en belasting

Coffeeshophouders moeten belasting betalen over de winst die zij maken met de handel in cannabis. Bij eenmanszaken wordt Inkomstenbelasting/Premie volksverzekeringen afgedragen en bij rechtspersonen Vennootschapsbelasting. De winst voor belasting is het totaal van de verkopen van cannabis minus de inkopen van cannabis en de door de coffeeshophouder aannemelijk gemaakte bedrijfskosten. De rijksoverheid bevestigt dat “bij coffeeshops sprake is van regulier heffings – en invorderingsbeleid”.

Wet BIBOB

In 2003 is de Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur (Wet BIBOB) in werking getreden. Deze wet maakt het mogelijk om vergunningen of subsidies te weigeren of in te trekken als er een (serieuze) dreiging is van misbruik door criminelen.

Nederlandse coffeeshopbeleid

Het meest in het oog springend onderdeel van ons drugbeleid is het gedoogbeleid voor coffeeshops. “Een “coffeeshop” is in Nederland een openlijk verkooppunt van cannabis. De verkoop van koffie is een bijzaak. Alcohol mag er sinds 2007 niet meer worden verkocht. Naast de functie van winkel heeft een coffeeshop ook de functie van ontmoetings- en ontspanningsruimte en gebruiksruimte voor cannabis”.1 Ook het Openbaar Ministerie definieert “coffeeshops” als alcoholvrije horecagelegenheden waar handel in en gebruik van cannabis plaatsvindt. Coffeeshops kunnen ook andere namen voeren, zoals reggaebar, koffiehuis, theehuis, shoarmahuis, sappenbar en dergelijke. Gekozen is voor de verzamelnaam coffeeshop, omdat die het meest is ingeburgerd.

Hennepteelt

Ons kantoor geniet landelijke bekendheid op het gebied van hennepzaken. Is uw hennepkwekerij door de politie ontdekt en zoekt u rechtshulp? Dan bent u bij ons kantoor aan het juiste adres. André Beckers houdt zich sinds 1991 bezig met coffeeshop- en hennepzaken en het schrijven van columns en wetenschappelijke artikelen hierover. Zijn kantoorgenoot Stef Bergmans schreef een boek over de gevolgen van het telen van hennep in huurwoningen. Sinds 2011 geven zij samen cursussen aan collega-advocaten over hennep in het (r)echt.

Bezoek ons

Paardestraat 29
6131 HA Sittard
Limburg - Nederland

Contact opnemen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +31 (0)46 760 0030
Fax: +31 (0)46 760 0039

Openingstijden

Ma – Vr 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Alle rechten voorbehouden © 2018, Beckers & Bergmans Advocaten
Website beheer en onderhoud LinQxx - Beter online gevonden worden